• MDD

    MDD

    Žiaci 1.A a 1.B triedy spoločne strávili Medzinárodný deň detí turistickou vychádzkou do obce Ľudovítová, kde aj medzi sebou súťažili v športových a vedomostných disciplínach. Po namáhavej ceste boli v triedach odmenení diplomami a vecnými cenami. Mgr.M.Nergešová a Mgr.Z.Kunová

  • Biely deň - mliečny deň

    Biely deň - mliečny deň

    Ak je príležitosť oslavovať, tak neváhame. Tretí májový utorok sme si pripomenuli MDM. Čo sa za touto skratkou skrýva? Medzinárodný deň mlieka. Dobrá príležitosť, ako vyzdvihnúť mlieko a vyvolať u žiakov záujem o zdravé stravovanie. Brať ho ako každodennú súčasť života.  Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy a práve zdravá výživa je dôležitou súčasťou našej školy. Žiaci sa k tejto téme postavili veľmi zodpovedne. Obliekli si biele tričká  a priniesli si mliečnu desiatu. Prostredníctvom rôznych aktivít si pripomenuli tento deň. Každá trieda mala pripravené zaujímavé aktivity, ako napríklad pracovné listy, tajničky, osemsmerovky, rôzne úlohy, básničky súvisiace s mliečnym dňom a určite veľa pekných omaľovávaniek.  Ochutnávky mliečnych dobrôt v tejto dobe neprebiehali z hygienických a bezpečnostných dôvodov, no vlastná mliečna desiata chutila a potešila každého. Mgr. D. Babocká

     

  • Deň Zeme v 1.B a naše malé pestovateľské políčko

    Deň Zeme v 1.B a naše malé pestovateľské políčko

    Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý si pripomíname 22. apríla, sa v našej triede uskutočnili aktivity, ktoré upozornili na dôležitosť ochrany životného prostredia a celého ekosystému. Na prvouke si svoje vedomosti mohli preveriť v úlohách o separovaní odpadu. Boli šikovní, vidieť, že triedeniu odpadu sa venujú nielen v škole, ale i doma, a tým chránia našu Zem. Potom sa žiaci presunuli k svojmu pestovateľskému políčku v areáli školy a tam zasadili hrášok a reďkovku. Táto záhradkárska činnosť ich natoľko pohltila, že si v triede do priesad zasadili schery rajčiny. Každý deň sa venujú zalievaniu a starostlivosti o tieto zázraky, na ktorých si onedlho budú môcť aj pochutnať. Hanka Kupková z našej triedy i s Jakubkom Kerekom z 2.B boli usilovní i cez víkend. Venovali sa zbieraniu odpadkov vo svojom okolí. Spojili tak prechádzku prírodou s užitočnou činnosťou. Podarili sa im riadne „úlovky“. Mgr. Zuzana Kunová

  • Vyhlásenia o bezinfekčnosti od 17. 5. 2021

    Predkladajú sa, ak žiak alebo zamesnanec nie je v škole 3 a viac dní, vrátane víkendu. Ak je žiak alebo zamestnanec v piatok v škole, v pondelok vyhlásenie o bezinfekčnosti nepotrebuje.

  • Usmernenie pre rodičov a žiakov k vyučovaniu od 10. 5. 2021

    1. stupeň - vyučuje sa podľa nastavených pravidiel, bežného rozvrhu, čas obedov oznámi žiakom a rodičom triedna učiteľka.

    ŠKD - prevádzka pokračuje naďalej v čase od 6:30 - 7:30, popoludní do 16:30.

    2. stupeň - žiaci 5. - 9. ročníka ukončili adaptačné obdobie a od 10. 5. 2021 sa učia podľa bežného rozvrhu.

    Vyučovanie začína o 7:55 hod.

    Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať škole negatívny výsledok testu.

    Zákonný zástupca predkladá škole Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ak žiak nie je v škole 3 a viac dní. Berie sa do úvahy aj víkend a sviatok.

    Žiaci sú pri prípadnom čakaní pred vstupom do budovy školy povinní dodržiavať od seba odporúčaný odstup. Vstupujú do školy hlavným a vedľajším vchodom podľa rozpisu od 7:30. Žiak má prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom. Náhradné rúško je žiadúce. Žiak ráno prechádza naďalej ranným filtrom - meranie telesnej teploty+dezinfekcia rúk.

    Zákonní zástupcovia žiakov ani iné cudzie osoby nesmú vstupovať do budovy školy.

  • Všetko najlepšie ku Dňu matiek!

    Všetko najlepšie ku Dňu matiek!

    Milá mamička,nech Ti tento deň prinesie toľko šťastia a radosti,koľko lásky Ty sama rozdávaš svojim najbližším po celý čas! Prajem Ti krásny Deň matiek!

  • Organizácia vyučovania a podmienky výchovno-vzdelávacej činnosti v našej škole od 3. 5. 2021

    Organizácia a podmienky vyučovania od 3. 5. 2021 je spracovaná v nižšie uvedenom dokumente Dodatok č.2. Pripájame infografiku predkladania testov v ružovom okrese. Rodičia ani žiaci testy od 3.5.2021 nemusia škole predkladať, pokiaľ je okres Nitra v ružovej farbe. V pondelok 3. 5. 2021 predkladajú všetci iba Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Tlačivo o bezinfekčnosti predkladá potom žiak aj zamestnanec vždy v tom prípade, že nie je v škole/na pracovisku 3 a viac dní - rátajú sa aj víkendy a sviatky. Ďakujeme za pochopenie. Dokumenty:

    Dokumenty:

  • Bocianovo v 1.B

    Bocianovo v 1.B

    Počas dištančného vyučovania sa žiaci 1.B nemohli riadne venovať výtvarnej činnosti. A tak po nástupe do školy si to vynahradili. Výtvarná výchova je pre nich zaujímavým, tvorivým a relaxačným vyučovacím predmetom. Vždy sa na ten deň, kedy si budú môcť nachystať svoje pomôcky a tvoriť, veľmi tešia. Tentokrát sa venovali tvorbe výtvarných prác, kde hlavnú úlohu zohrával bocian. Trpezlivosť, kreativita a usilovnosť stála za to. Výsledkom sú krásne práce, ktoré spestrujú nástenku na chodbe našej školy a pripomínajú nám, že jar je tu. Mgr.Zuzana Kunová

  • Organizácia vyučovania a podmienky výchovno-vzdelávacej činnosti od 26. 4. 2021 do 30. 4. 2021

    V zmysle platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR sa prezenčné vyučovanie začína v našej ZŠ od 26. 4. 2021 aj pre žiakov 5. - 7. ročníka. Podmienky výchovno-vzdelávacieho procesu a organizáciu vyučovania, obedov a ŠKD v týždni od 26. 4. 2021 do 30. 4. 2021 nájdete v priloženom dokumente Dodatok k Plánu adaptačného obdobia. Žiaci 2. stupňa  môžu v pondelok dňa 26. 4. 2021 vstúpiť do budovy školy už od 7:20 hod.

  • Plán adaptačného a poadaptačného obdobia - po nástupe žiakov do školy

  • Možnosť kloktacích testov - objednávanie a informácie

    Na edupage bol sprístupnený objednávací systém na kloktacie testy (PCR testy)  pre žiakov 5. - 9. ročníka, ktorých rodičia prejavia o tento druh testovania záujem. Testovať sa budú iba žiaci 2. stupňa, ktorých zaregistrujete na stránke edupage cez konzultačnú hodinu. Testovanie je dobrovoľné, žiak môže absolvovať aj antigénový test v ľubovoľnom mobilnom odbernom mieste, škola antigénové testovanie neorganizuje. Kloktacie testy:  22.4.2021 Kultúrny dom Výčapy-Opatovce za prítomnosti zdravotníka. Od 7.00 - do 8.00 testujú sa žiaci 8. a 9. ročníka - objednanie : po prihlásení rodiča na edupage zvloľte v menu - komunikácia - konzultačná hodina - Mária Civáňová - vyberte voľný termín. Od 8:00 - do 10.00 testujú sa žiaci 5., 6. a 7. ročníka - objednanie: po prihlásení rodiča na edupage zvloľte v menu - komunikácia - konzultačná hodina - Zuzana Kijácová - vyberte voľný termín.

    Na testovanie príďte v dohodnutom termíne a prineste si so sebou: 

    Informovaný súhlas rodiča, tlačivo Zber údajov.

     26. 4. 2021 pri nástupe do školy musí žiak predložiť buď výsledok antigénového alebo kloktacieho testu, nie starší ako 7 dní) + negatívny test rodiča (nie starší ako 7 dní) alebo potvrdenie o výnimke z testovania v papierovej alebo elektronickej podobe + čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivo je aj na našej webovej stránke).

    Podrobné informácie o kloktaní a tlačivá: 

  • Buďme zodpovední

    Vážení rodičia ,

    žiadame Vás, aby ste zvážili účasť svojho dieťaťa na školskom vyučovaní v prípade, ak:

    1. ste boli v kontakte s pozitívnou osobou,
    2. bolo Vaše dieťa v kontakte s pozitívnou osobou,
    3. ak má Vaše dieťa príznaky ochorenia,
    4. ak máte akékoľvek podozrenie na ochorenie člena domácnosti na covid-19,
    5. ak mal člen Vašej domácnosti pozitívny test na covid-19. V tom prípade je nutné dodržiavať karanténu 14 dní.

    Prosíme Vás, aby ste boli v kontakte s triednou učiteľkou a akékoľvek zmeny ohľadom covid-19, ktoré sa týkajú žiaka, jej nahlasovali. Chceme Vás ešte dôrazne požiadať, aby ste zabezpečili domácu izoláciu dieťaťa, ak mu bola nariadená karanténnym opatrením zo strany RÚVZ Nitra. Ďakujeme Vám, že ste zodpovední a pomáhate nám chrániť zdravie našich žiakov a zamestnancov. Mgr.Mária Civáňová,riad.

  • Bábkové divadlo v 1. B- ŠKD

    Bábkové divadlo v 1. B- ŠKD

    Činnosť v ŠKD je rozmanitá a ponúka i menej tradičné aktivity. Jednou z nich je tiež bábkohra, ktorá sa stala súčasťou  popoludní v týždni od 12.-16.4. 2021. Deti si po videorozprávkach mohli vyskúšať prácu s bábkami a  vžiť sa do role obľúbenej rozprávkovej bytosti. Postupne sme si zahrali divadlo o Červenej čiapočke, O medovníkovom domčeku, O vlkovi a kozliatkach a O troch prasiatkach. Trieda sa zmenila na jedno veľké javisko plné smiechu a radosti :-).

                                                                                                                                      Mgr.Eva Veseličová

  • Deň ľudovej rozprávky v špeciálnej triede.

    Deň ľudovej rozprávky v špeciálnej triede.

    Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského 16. marca 1828, známeho zberateľa slovenských rozprávok, sme uskutočnili Deň ľudovej rozprávky. V tomto roku sme  rozprávky čítali  trochu ináč, netradične : v online priestore s Miškou Molnárovou, telefonicky s Andrejom, Soňou a Mariannou Lakatošovými  a v triede s Fatimkou Kučerovou. Podkladom pre čítanie sa stala Zlatá kniha rozprávok a úryvky z rozrávky Soľ nad zlato, Popolvár a Trojruža. K prečítaným textom následne žiaci nakreslili a namaľovali obrázky – princeznú, vílu, draka… Príjemnú atmosféru doplnilo počúvanie slovenských ľudových piesní. Aj takouto formou žiaci získavajú pozitívny vzťah k ľudovej slovesnotsi, k aktívnemu čítaniu a porozumeniu života našich predkov.                                                  Mgr.Eva Veseličová

  • Čítanie nás baví

    Čítanie nás baví

    Aby si vytvorili deti kladný vzťah k čítaniu je dôležité vytvárať ho od najnižších ročníkov. Chceme, aby deti mali radosť z čítania a už od druhého ročníka sa učíme čítať s porozumením. Preto sme sa v druhom ročníku rozhodli pre spoločné čítanie rovnakej knihy zo školskej knižnice. V marci-mesiaci knihy sme zvládli prečítať 2 knihy: knihu Rozprávky o psíčkovi a mačičke a knihu Danka a Janka. Čítali sme spoločne v škole aj doma. Po prečítaní knihy nasledovalo založenie prvého čitateľského denníka. Už sa tešíme na ďalšie spoločné čítanie nových kníh zo školskej knižnice.

    Mgr.A.Némethová

  • Vyučovanie od 19. 4. 2021

    1. prezenčné vyučovanie - 8. a 9. ročník, 2 - 3 týždne bude prebiehať adaptačné obdobie, bude upravený rozvrh

    2. antigénový test každých 7 dní absolvuje žiak + 1 zákonný zástupca (k nahliadnutiu pri nástupe do školy) v odbernom mieste vo Výčapoch-Opatovciach alebo v inom MOM

    3. každý pondelok alebo vždy s testami (ktoré sa budú predkladať k nahliadnutiu) bude potrebné odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - tlačivo bude zverejnené

    4. povinný respirátor alebo rúško/ žiaci 1. aj 2.st.  (Vyhláška ÚVZ SR č. 175 zo dňa 15. 4. 2021)

    5. organizačné pokyny k vyučovaniu dostanú žiaci v priebehu týždňa od triednych učiteľov

    6. všetky zmeny a pokyny budeme zverejňovať aj na webovej stránke škole v priebehu týždňa

  • Prerušenie školského vyučovania - 2.B

    Riaditeľka ZŠ Výčapy-Opatovce oznamuje zákonným zástupcom žiakov 2. B triedy, že v súlade s Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z 28. 8. 2020 a so súhlasom zriaďovateľa prerušuje školské vyučovanie v 2.B triede 19. 4. 2021 z dôvodu podozrivého žiaka na covid-19. Žiaci prechádzajú na dištančné vyučovanie podľa pokynov triednej učiteľky. Zákonný zástupca má nárok za týchto okolností čerpať pandemickú OČR. Mgr. Mária Civáňová, riad.ZŠ

  • Antigénové testovanie pred nástupom do školy - 8. a 9. ročník

    Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z dňa 12. 4. 2021 dňa 19. 4. 2021 nastupujú na prezenčné vyučovanie žiaci 8. a 9. ročníka s podmienkou: negatívneho testu žiaka a negatívneho testu 1 zákonného zástupcu. Zatiaľ je potrebné preukazovať sa škole testami každých 7 dní. Obec Výčapy-Opatovce zabezpečuje  Ag testovania  v sobotu dňa 17. apríla 2021 v Kultúrnom dome vo Výčapoch-Opatovciach v čase od 08.00 hod. do 16.00 hod. aj pre deti a rodičov navštevujúcich ZŠ a MŠ.  Dezinfekčná prestávka bude v čase od 12.00 do 13.00 hod. Posledný odber pred obedňajšou dezinfekčnou prestávkou je v čase o 12.45 hod., resp. pred ukončením testovania o 15.45 hod. Pred nástupom 5. - 7. ročníka na prezenčné vyučovanie od 26. 4. 2021 plánujeme realizovať testovanie žiakov 2. stupňa, ktorým dajú súhlas rodičia, kloktaním (PCR testy) za prítomnosti zdravotníka v priestore kultúrneho domu. Podrobnejšie informácie zverejníme po dodaní testov.  Mgr. Mária Civáňová

     

  • Matematická olympiáda

    Matematická olympiáda

    Súčasná situácia vo svete je náročná pre všetkých, ale hlavne pre školopovinných žiakov. Denne zápasia s dištančným vzdelávaním, riešia domáce úlohy a tí starší sa ešte učia bez osobného kontaktu so svojimi učiteľmi. Napriek tomu sa v radoch našich žiakov skrývajú výnimoční žiaci, schopní aj v náročnejších  podmienkach dokazovať sebe a aj svojmu okoliu, že dokážu zmobilizovať svoju kreativitu, logické myslenie, dôslednosť, cit pre detail a zvedavosť na riešenie neštandardných a náročných matematických úloh. Dňa 31. marca 2021 sa medzi nich zaradili aj Marek Jánošík zo 6.A triedy a Marek Ďurčo z 8. triedy, ktorí nás veľmi úspešne reprezentovali v okresnom kole Matematickej olympiády. Marek Ďurčo obsadil 4. – 9. miesto a Marek Jánošík obsadil 6. – 13. miesto. Obom žiakom srdečne gratulujeme a veríme, že budú našu školu reprezentovať aj naďalej a tým budú inšpirovať svojich spolužiakov k obdobným výkonom. Mgr. Simona Szabová    

  • Chemická olympiáda

    Chemická olympiáda

    Tento školský rok vďaka nepriaznivej epidemiologickej situácii prebiehajú všetky školské súťaže a olympiády online formou. V marci sa takouto formou konalo krajské kolo chemickej olympiády. Zúčastnili sa jej tri žiačky, ktoré  postúpili ako úspešné riešiteľky školského kola. Boli to naše deviatačky: Emma Cádriková, Alexandra Halászová a Tatiana Mažecová. Žiačky sa svedomito celé týždne pripravovali na to, aby čo najlepšie reprezentovali našu školu. Úlohy boli náročné aj pre skúsených chemikov. Vyžadovali veľa teoretických poznatkov a logického myslenia. Konkurencia bola vysoká, pretože súťažilo aj mnoho žiakov z osemročných gymnázií. Emma Cádriková a Alexandra Halászová boli aj v okresnom kole úspešné riešiteľky. Som rada, že sa medzi našimi deviatakmi nájdu aj takí, ktorých chémia baví a chcú sa jej venovať aj v budúcnosti. Ja sa chcem dievčatám poďakovať za ich snahu a za to, že úspešne reprezentoval našu školu. Prajem im ešte veľa úspechov, nielen pri riešení chemických úloh.  PaedDr. Gabriela Lieskovcová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 185/1, Výčapy-Opatovce
    Školská 185/1
    Výčapy-Opatovce
    951 44
    Slovenská republika
  • +421 037 77 951 08
    0903 260 247

Fotogaléria