• Veselé veľkonočné sviatky prajeme!

    Veľkonočné prázdniny: 28.3. 2024  -  2. 4. 2024. 

    Začiatok vyučovania: v stredu 3. 4. 2024.

  • Šťastný Deň učiteľov!

    Milí moji kolegovia, prajem Vám ku Dňu učiteľov všetko najlepšie, želám Vám, aby učenie bolo pre Vás výzvou, radosť hnacím motorom, tvorivosť krídlami, škola hrou. Buďte hrdí na svoje životné poslanie a nech sú Vám Vaši žiaci zdrojom energie a radosti! Patrí Vám veľká vďaka za Vašu prácu, obetavosť i za Vašu lásku, ktorú odovzdávate svojim žiakom. Šťastný Deň učiteľov! Mgr. Mária Civáňová, riad. ZŠ

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa bude konať v každej triede dňa 4. apríla 2024 v popoludňajších hodinách. Podrobnejšie informácie Vám už zaslali triedni učitelia. Vaša účasť je žiadúca, tešíme sa na stretnutie! Mgr. Mária Civáňová, riad. ZŠ

  • Global Money Week

    Dňa 21.3.2024 sa naši žiaci pridali k celosvetovej kampani Global Money Week, ktorá už dvanástykrát pripomína dôležitosť finančného vzdelávania. Jej cieľom je, aby boli mladí ľudia od útleho veku finančne uvedomelí a naučili sa robiť správne finančné rozhodnutia.

    Cieľom tohtoročnej kampane na tému „Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť“ bolo zvýšiť povedomie, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií. Zároveň ostať prezieravý a chrániť svoje peniaze pred možnými hrozbami.

    Pre žiakov bola vytvorená tímová súťaž Veľký Ekonomický Kahoot Kvíz.

    V súťaži žiaci za správne odpovede získali eurá, ktoré mohli následne investovať v jednej z dvoch bánk alebo ich mohli minúť v obchode.

    Cieľom súťaže bolo určiť si správnu investičnú stratégiu, odhaliť podvodné praktiky jednej z bánk a v závere súťaže správne využiť zarobené peniaze v obchode.

    Súťažiaci boli rozdelení do tímov pomenovaných po zvieratkách. V každom tíme bol jeden žiak z každého ročníka. Žiaci vyšších ročníkov boli veľmi zodpovední a svojich mladších spolužiakov správne navigovali náročnými ekonomickými rozhodnutiami.

    Výbornou správou je, že nikto zo žiakov nepodľahol lákavej reklame podvodnej banky, ktorá žiakom sľubovala úroky až do 100%, pričom si žiaci mali výšku úroku vyžrebovať. Žiaci zároveň správne určili najvýhodnejšiu ponuku, ktorú im banky ponúkali.

    Žiaci mali možnosť nakupovať v obchode, kde im boli ponúknuté sladkosti, písacie potreby, darčeky a kupóny na jednotky, ktoré môžu využiť napríklad na matematike, geografii, občianskej náuke a iných predmetoch. Predali sa všetky kupóny na jednotky, teda je zrejmé, že sa žiaci rozhodli investovať do svojej budúcnosti a vzdelania.

    V súťaži sa najviac darilo tímu Lišiakov, ktorí správne odpovedali na najviac kvízových otázok a v súťaži získali 630 €. Na druhom mieste sa umiestnil tím Koaly a tretiu priečku obsadili Pandy.

    Záujem o súťaž prekročila naše očakávania. Do súťaže sa prihlásilo až 116 žiakov.   

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, výbornú atmosféru, spoluprácu, aktivitu a záujem o rozvoj svojich vedomostí z oblasti finančnej gramotnosti.

    Veľké poďakovanie patrí aj žiakom 6., 7. a 8. ročníka, ktorí sa podieľali na organizácii súťaže. Zaujali roly účtovníkov, bankárov, predavačov, príslušníkov bezpečnostnej služby, moderátorov a reportérov.

    Naši reportéri pre Vás pripravili krátku video reportáž, ktorou Vám priblížia priebeh súťaže. 

    Veríme, že žiaci si zo súťaže odniesli to najdôležitejšie, vedomosti.

    „Vedomosti sú predsa tá najlepšia investícia do budúcnosti.“

    Mgr. Simona Szabová, koordinátor súťaže a finančnej gramotnosti 

  • Zápis do 1. ročníka - aktualizované!

    Milí rodičia!

    Srdečne Vás aj malých predškolákov pozývame na

    zápis do 1. ročníka 

    pre školský rok 2024/2025.

    Zápis sa bude konať

    8. apríla 2024 od 14:00 do 17:00 hod

    a 9. apríla 2024 od 14:00 do 16:30 hod.

    v priestoroch základnej školy.

    Vopred vyplňte elektronickú prihlášku (tlačiť netreba):

    Prihláška

    Prihlášku vyplní aj zákonný zástupca dieťaťa, ktorý uvažuje alebo je rozhodnutý, že jeho dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní, túto skutočnosť napíše do poznámky. Po podaní prihlášky zákonní zástupcovia dostanú zo základnej školy potvrdzovací mail spolu s možnosťou rezervovať si termín zápisu.

    Na zápis si prineste občiansky preukaz a rodný list dieťaťa k nahliadnutiu.

    Ak zákonný zástupca nemá možnosť so základnou školou komunikovať elektronicky, môže si vyzdvihnúť prihlášku v listinnej podobe osobne v základnej škole. Po vyplnení a podpísaní prihlášku doručí škole v deň zápisu.

    Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

    Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, vyplniť prihlášku/elektronickú alebo papierovú/ a zúčastniť sa zápisu v základnej škole spolu s dieťaťom, predškolákom.

    V prípade školskej nezrelosti dieťaťa zákonný zástupca nežiada základnú školu o odklad, ale žiada materskú školu o pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní. Zákonný zástupca predloží riaditeľovi MŠ:  a/ písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, b/ písomný súhlas lekára pre deti a dorast, c/ informovaný súhlas zákonného zástupcu. Základnej škole túto skutočnosť oznámi v termíne zápisu predložením potvrdenia z MŠ. Prítomnosť dieťaťa na zápise sa v tomto prípade nevyžaduje.

    Rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa na primárne vzdelávanie Vám bude doručené najneskôr do 15. 6. 2024.

    Na budúcich prváčikov sa veľmi tešíme.

    Vážení rodičia, ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.

    Mgr. Mária Civáňová, riaditeľka ZŠ

     Akékoľvek otázky ohľadom zápisu alebo vzdelávania v našej ZŠ adresujte riaditeľke školy na t. č. 0903 260 247 alebo mailom: m.civanova@centrum.sk.

    Motto školy:

    Nič nie je mocnejšie a výchovnejšie, než pocit, že ten druhý ma chápe, že mi rozumie a prijíma ma takého, aký som.  (Miron Zelina)

    Názov Školského vzdelávacieho programu:

    Moderná škola s návratom k prírode a tradíciám.

    Našim žiakom ponúkame:

    • školu, ktorá vyučuje moderne a inovatívne,
    • školu, ktorá nezabúda na prírodu a zdravý životný štýl,
    • školu, ktorá nezabúda na naše ľudové zvyky a tradície,
    • školu, ktorá je partnerom ITakadémie,
    • školu, kde sa žiaci učia aj programovať, aj koledovať či fašiangovať,
    • vyučovanie cudzích jazykov – anglického od 1. ročníka a  nemeckého od 7. ročníka,
    • rozšírené vyučovanie informatiky od 2. ročníka,
    • vyučovanie v odborných učebniach s interaktívnymi tabuľami – jazyková učebňa, 2 počítačové učebne, prírodovedná učebňa, polytechnická učebňa,
    • realizácia tematických dní a zážitkového vyučovania,
    • možnosť navštevovať školský klub detí pred vyučovaním od 6:30 a popoludní do 16:30,
    • rozvíjanie talentu a kreativity žiakov v rôznych záujmových útvaroch,
    • zaujímavé mimoškolské aktivity,
    • imatrikuláciu prvákov a kultúrne vystúpenia k Vianociam a ku Dňu matiek,
    • školu v prírode, korčuliarsky, plavecký a lyžiarsky výcvik,
    • možnosť zapájať sa do rôznych súťaží a olympiád,
    • pre žiakov s podpornými opatreniami pravidelný servis školského špeciálneho pedagóga, pedagogických asistentov  a pomoc školského psychológa,
    • prečo práve k nám, sa dozviete aj na https://zsvycapyopatovce. edupage.org

     Záujmové útvary v školskom roku 2023/2024:

    folklórny, krúžok ľudových tradícií, hudobno-dramatický, hýbeme sa, športovo-pohybový, šachový, robotický, zábavný dejepis, ekonomicko-matematický, eko krúžok, športový, cvičenia zo slovenského jazyka, cvičenia z matematiky, novinársky – tvorba školského časopisu, krúžok anglického jazyka, biblický, hasičský

  • 2% z dane pre Vaše deti

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v našej škole darovaním 2% z dane!

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov aj neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Finančné prostriedky budú použité na: skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole, príp. skvalitnenie vybavenia školy. Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Nájdete ho na našej webovej stránke - odkaz vľavo hore na červenej lište.  Ďakujeme Vám za podporu!

  • Slávik Slovenska - školské kolo

    Slávik Slovenska - školské kolo

    V našej škole objavujeme okrem iných aj spevácke talenty. A keď ide o spev slovenských ľudových piesní, je to o to krajšie. V tomto školskom roku sa školského kola Slávika Slovenska zúčastnilo 17 žiakov. Tí najlepší získali trofeje a prví - možnosť reprezentovať našu školu v okresnom kole tejto speváckej súťaže. Ďakujem pani učiteľkám D. Dovičičovej, M. Gubáňovej a M. Billikovej za organizáciu súťaže a prípravu žiakov. Výsledky školského kola: I. kategória:  1. miesto   Maximilián Karšay - 2.B, 2. miesto  Hannah Kunová - 3.A, 3. miesto   Anabela Mlynarčíková  -  2.B, II. kategória  1. miesto   Soňa Horáková  -  5. B,  2. miesto Lívia Kollárová  -  4.B,   3. miesto   Ella Hupková  -  4.B. Víťazom gratulujeme a držíme palce v okresnom kole. Mgr. M. Civáňová

  • Okresné kolo chemickej olympiády

    Okresné kolo chemickej olympiády

    Aj v tejto olympiáde mala naša škola zastúpenie. V okresnom kole za nás súťažil Matúš Kušnír z 9.B triedy, ktorý sa umiestnil na peknom 6. mieste. Súťažilo 25 žiakov z rôznych škôl Nitrianskeho okresu. Matúšovi gratulujem a ďakujem za úspešnú reprezentáciu školy, pani učiteľke PaedDr. Gabriele Lieskovcovej ďakujem za prípravu žiaka. Matúšovi želám veľa úspechov v štúdiu na strednej škole! Mgr. Mária Civáňová

  • Biblická olympiáda - dekanátne /okresné/ kolo

    Biblická olympiáda - dekanátne /okresné/ kolo

    21. marca 2024 sa konal 22. ročník Biblickej olympiády - dekanátne kolo. Súťaže sa zúčastnili  žiaci z viacerých škôl: Zbehy, Alekšince, Čakajovce, Výčapy - Opatovce, Báb, Veľké Zálužie. Za našu školu súťažili: Hanka Ďurčová zo 7.B, Sonička Horáková z 5.B a Adelka Kniebuglová z 5.B triedy. Naše dievčatá sa umiestnili na krásnom 1. mieste a postúpili do krajského - diecézneho kola. Gratulujem našim žiačkam a ďakujem im za úspešnú reprezentáciu školy. Vďaka patrí aj Mgr. Henriete Lénartovej, ktorá žiačky na olympiádu pripravovala. 16. 4. 2024 dievčatám držíme palce! Mgr. Mária Civáňová

  • Okresné kolo geografickej olympiády

    Okresné kolo geografickej olympiády

    V okresnom kole geografickej olympiády nás v tomto školskom roku úspešne reprezentoval Arthur Balko, žiak 6. triedy, ktorý sa umiestnil vo svojej kategórii na peknom 9. mieste z 33 žiakov z rôznych škôl Nitrianskeho okresu. Arthutovi gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Vďaka patrí aj Mgr. Kristíne Terebeššyovej, ktorá žiaka do súťaže pripravovala. Mgr. Mária Civáňová, riad.

  • Story - súťaž v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku

    Story - súťaž v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku

    15. marca sa naše žiačky zúčastnili súťaže v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku, ktorá sa konala v CVČ v Nitre. Najviac sa darilo Dorotke Svečulovej zo 7.B, ktorá si priniesla zo súťaže krásne 1. miesto v 2. kategórii v prednese prózy. V tej istej kategórii sa v prednese poézie umiestnila na krásnom 2. mieste Sonička Horáková z 5.B triedy.  V 3. kategórii nás úspešne reprezentovala aj Sarah Kunová z 9.B triedy. Ďakujem pani učiteľkám anglického jazyka za prípravu žiačok a všetkým dievčatám gratulujem a ďakujem za reprezentáciu školy! Mgr. Mária Civáňová

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 14.3.2024 sa v priestoroch špeciálnej triedy uskutočnil ďalší ročník Hviezdoslavovho Kubína. Prednesu sa zúčastnili tri žiačky a jeden žiak, ktorí si zmerali sily v prednese poézie. Všetci žiaci boli odhodlaní dostať zo seba maximum a predviesť sa s čo najlepším „hereckým“ výkonom pred porotou a spolužiakmi. Ceníme si, že nás poctila svojou prítomnosťou aj naša pani riaditeľka, ktorá spolu s triednou učiteľkou udelila deťom diplomy a drobné vecné ceny za snahu a odvahu pri prezentácii naučených básní. Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a tešíme sa na stretnutie v budúcom roku!

    Výsledky triedneho kola:

    1. miesto: Fatima Kučerová
    2. miesto: Marianna Lakatošová
    3. miesto: Michaela Molnárová a Brayan Šlechta                            Mgr. Eva Veseličová
  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Oznam - voľné pracovné miesto

    Základná škola, Školská 185/1, Výčapy-Opatovce hľadá na zastupovanie učiteľku 1. stupňa a učiteľku nemeckého jazyka s nástupom 19. 2. 2024. Ide o čiastočný úväzok. Kvalifikačné predpoklady musia byť splnené podľa Vyhlášky č. 173/2023 Z.z. Bližšie informácie Vám poskytne riaditeľka školy na t.č. 0903260247.

  • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

    Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

    V tomto školskom roku našu školu v obvodnom kole Hviezdoslavovho Kubína reprezentovali najlepší recitátori našej školy v tomto školskom roku: Lukáško Kováčik z 3.B,  Lucka Bieliková zo 4.B, Sonička Horáková z 5.B a Paulínka Kniebuglová zo 7.B triedy. Úspech v KOS v Nitre zožala Paulínka Kniebuglová, ktorá si zo súťaže priniesla krásne 3. miesto. Všetkým žiakom ďakujem za reprezentáciu školy a gratulujem k výkonu v umeleckom prednese aj za hranicami našej školy. Držím im palce aj v ďalších súťažiach! Mgr. Mária Civáňová

  • Story - školské kolo

    Story - školské kolo

    20. februára sa uskutočnilo školské kolo sútaže Story v prednese anglickej poézie a prózy. Porota po náročnom rozhodovaní vybrala dve dievčatá, ktoré nás budú reprezentovať v okresnom kole: Sonička Horáková z 5.B v kategórii poézia s básňou o Snehulienke a Dorotka Svečulová zo 7.B s rozprávkou o Alici v krajine zázrakov. Za prípravu súťažiacich ďakujeme pani učiteľkám Márii Billikovej, Simonke Szabovej a Ľudmile Vihnyarovej. 

  • Čítaj so mnou

    Čítaj so mnou

    „Čím viac čítate, tým viac sa naučíte. Čím viac sa naučíte, tým viac miest objavíte.“― Dr. Seuss
    O potrebe rozvoja čitateľskej gramotnosti u žiakov počúvame v médiách často. Avšak menej sa rozpráva o budovaní vzťahu žiakov k samotným knihám a k príbehom v nich ukrytých. Na hodinách anglického jazyka sme sa preto rozhodli pritiahnuť našich žiakov ku knižkám prostredníctvom zaujímavých titulov z našej knižnice. Dňa 13.2.2024 sme usporiadali tematický deň s názvom Čítaj so mnou. Sprievodné aktivity poslúžili na rozvoj slovnej zásoby, fantázie, kreativity i kritického myslenia. Žiakom ďakujeme za aktivitu a prejavený záujem a dúfame, že v knižkách skutočne objavili nové miesta a aj sa niečo nové naučili. Mgr. Simona Szabová

  • Šaliansky Maťko - okresné kolo

    Šaliansky Maťko - okresné kolo

    Okresné kolo umeleckej interpretácie slovenských povestí Šaliansky Maťko sa konalo 12. februára 2024 v Dome Matice slovenskej v Nitre. Tento rok sa konal už 29. ročník tejto súťaže. Našu školu reprezentovali Gregor Vincent Horák z 3.A, Liana Šuláková z 5.A a Lucia Záhorcová zo 6. triedy. Ďakujem týmto žiakom za ich snahu a umelecký výkon a pani učiteľkám za to, že vedú svojich žiakov k spoznávaniu krásy slovenských povestí. Mgr. Mária Civáňová

  • Okresné kolo dejepisnej olympiády

    Okresné kolo dejepisnej olympiády

    Tento školský rok našu školu veľmi úspešne reprezentoval v okresnom kole dejepisnej olympiády žiak 9. B triedy Matúš Kušnír.  V kategórii C /9.ročník/ sa umiestnil na peknom 4. mieste. V tejto kategórii súťažilo 31 žiakov. Matúšovi gratulujem, ďakujem za úspešnú reprezentáciu školy a prajem veľa úspechov v ďalšom štúdiu. Ďakujem aj pani učiteľke PhDr. Ľudmile Vihnyarovej za prípravu žiaka do súťaže. Mgr. Mária Civáňová, riad.

  • Divadelné predstavenie Trója

    Divadelné predstavenie Trója

    Dňa 6. februára naši piataci a siedmaci navštívili Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre, kde hrali inscenáciu TRÓJA. Vizuálna a hudobná féria bola plná kúziel a mytologických bytostí, ktoré ich veľmi zaujali. Pretínali sa tu línie dávnych olympských bohov, najmä objaviteľa Tróje – Heindricha Schliemanna a jeho manželky Sofie. Porozprávali nám zaujímavé príbehy o najkrajšej žene na svete, o povestnom trójskom drevenom koňovi, o  mocných bohoch a o jednej veľkej láske, ktorá rozpútala vojnu mýtických dôb. Epos Trója bol inšpirovaný Homérovou Iliadou. Svetelný dizajn, výnimočná hudba, zaujímavé kostýmy a interaktívny prístup prispeli k hlbokému umeleckému zážitku našich žiakov. Mgr.Ľubica Arpášová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Školská 185/1, Výčapy-Opatovce
    Školská 185/1
    Výčapy-Opatovce
    951 44
    Slovenská republika
  • +421 037 77 951 08
    0903 260 247

Fotogaléria